19 Mayıs 2013 Pazar

DOMATESİN KABUKLARINI NEDEN SOYUYORUZ?

Ala Mutfak'ta hiçbir zaman domatesi kabuklu olarak kullanmıyoruz. Bunun en basit 2 nedeni, sebzeler yetiştirilirken kullanılan ilaçların öncelikle kabuklarda birikmesi ve yerken kabukların ağzınıza gelmemesi...Aslında ben kabuktan çok rahatsız oluyorum ve benim gibi olanları mutlu etmek adına soyuyorum kendim de mutlu oluyorum:)

Ancak bilimsel olarak bakarsak; İsviçreli bilimadamlarının son araştırması domates kabuğunda bulunan “penolipilen” adlı maddenin cilt kanserine yol açtığını belirtiyor.
120 farklı kişi üzerinde yapılan araştırmada 5 yıl boyunca 60 kişi domatesleri kabuksuz, 60 kişi ise kabuklu olarak tüketti. Kabuklu domates tüketen kişilerden 35inde cilt kanseri riskini arttıran melanin pigmentlerinin sayısının çok yüksek olduğu kabuksuz domates tüketen kişilerde ise kayda değer bir artış yaşanmadığı belirtildi.
Domates'in Kabuğu Çok Zararlı

Bilimadamları domates kabuğunun çiğ veya yemek içerisinde pişirilmiş şekilde tüketilmesinin vücuda verdiği zararı değiştirmeyeceği görüşünde birleştiler. Domatesleri soyarak tüketmenin önemine değinen bilimadamları domatesin çok faydalı bir sebze olduğu ancak bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini söylediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder