DOMATESİN KABUKLARINI NEDEN SOYUYORUZ?
Ala Mutfak'ta hiçbir zaman domatesi kabuklu olarak kullanmıyoruz. Bunun en basit 2 nedeni, sebzeler yetiştirilirken kullanılan ilaçların öncelikle kabuklarda birikmesi ve yerken kabukların ağzınıza gelmemesi...Aslında ben kabuktan çok rahatsız oluyorum ve benim gibi olanları mutlu etmek adına soyuyorum kendim de mutlu oluyorum:)
Ancak bilimsel olarak bakarsak; İsviçreli bilimadamlarının son araştırması domates kabuğunda bulunan
“penolipilen” adlı maddenin cilt kanserine yol açtığını
belirtiyor.
120 farklı kişi üzerinde yapılan araştırmada 5 yıl boyunca
60 kişi domatesleri kabuksuz, 60 kişi ise kabuklu olarak tüketti. Kabuklu
domates tüketen kişilerden 35inde cilt kanseri riskini arttıran melanin
pigmentlerinin sayısının çok yüksek olduğu kabuksuz domates tüketen kişilerde
ise kayda değer bir artış yaşanmadığı belirtildi.
Domates'in
Kabuğu Çok Zararlı
Bilimadamları domates kabuğunun çiğ veya yemek
içerisinde pişirilmiş şekilde tüketilmesinin vücuda verdiği zararı
değiştirmeyeceği görüşünde birleştiler. Domatesleri soyarak tüketmenin önemine
değinen bilimadamları domatesin çok faydalı bir sebze olduğu ancak bilinçli bir
şekilde kullanılması gerektiğini söylediler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder